Énekmaraton Béres József "Szép magyar ének" c. könyvéből

— Felvéve:

Elkészült Béres József „Szép magyar ének" című daloskönyvének hangos kiadása. A két darab mp3 formátumú CD-n a könyvben szereplő mind a 430 ének megtalálható. A CD-k bemutatóját április 22-én vasárnap tartják egy énekmaraton keretében

Énekmaraton Béres József "Szép magyar ének" c. könyvéből

Dr. Béres József: Szép magyar ének

Esemény megnevezése:
  • hír
Időpont: 2012. 04. 22.
mikortól: 07:55 meddig: 19:55
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Az Óbudai Társaskörben, Kiskorona utca 7. szám alatt. A program 8 órakor népdalok előadásával kezdődik. Ezt 11,30-kor sajtótájékoztató követi Béres József és Bubnó Tamás ünnepélyes köszöntőjével. 12 és 12,45 között gyermekdalok következnek, 17-től 20 óráig népdalok, népies dalok és hazafias énekek hangzanak el. Az egyházi énekek előadására nem a társaskörben, hanem az Óbudai Szent Péter és Pál főplébánia-templomban kerülsor 13 és 16,45 között. A templom címe: Lajos u. 168., a Társaskörtől 250 m-re, 3 perces sétával elérhető. Az énekmaraton közreműködői: a Deák Diák Általános Iskola és a Budapesti Énekes Iskola tanárai és diákjai, a Szent Kereszt Görögkatolikus Kórus és a Szent Efrém Férfikar. Művészeti vezető Bubnó Tamás. Az énekek szövegét és kottáját kivetítik. A belépés ingyenes. A rendezvény menetébe bármikor be lehet kapcsolódni. Az énekeskönyv és a most megjelent hangzóanyag a helyszínen megvásárolható.

Dr. Béres József: Szép magyar ének

Megjelent Béres József Szép magyar ének című könyve, amely gyermekdalokból, népdalokból, népies és zeneszerzői dalokból, illetve egyházi énekekből ölel fel egy csokorra valót. A dalszövegek és a jól énekelhető hangnemben írott kották mellett, az énekeket sok érdekes és hasznos információval, magyarázatokkal látta el a szerző. A könyv a dalok címét és a magyarázatokat angolul is tartalmazza.

Új arcáról ismerhettük meg Dr. Béres Józsefet azon a könyvbemutatón, melyet március 19-én, éppen József napján tartottak az Óbudai Társaskörben. A neves üzletember, akit elsősorban a Béres cseppről és vitaminjairól nevezetes Béres Részvénytársaság elnökeként ismerünk, ezúttal egy daloskönyvvel lepett meg bennünket. A több mint 400 éneket tartalmazó könyv azért született, hogy elvigye a családokba, baráti társaságokba, közösségekbe az éneklés csodálatos örömét. Annál is inkább, mert Béres József azt vallja, hogy mi, magyarok, gyönyörű népdalainkban, archaikus népi imáinkban, egyházi énekeinkben különlegesen gazdag örökség birtokosai vagyunk.

„Joggal csodálkozhat bárki és teheti fel a kérdést: mit keres egy üzletember a népdalok, népénekek, egyházi énekek világában? Sajnos a mai modern világunk egyre kevésbé ismeri a valódi értékeket, nem ismerik elegen énekeinket, és még kevesebben „élnek velük”. Lassacskán elfelejtődnek a jól ismert dallamok, kikopik az együtténeklés vidám szokása a családokban, a baráti társaságokban. Úgy gondolom, a mai gazdasági helyzetben pont e közösségek ereje segíthetné a nehézségek elviselését, a lelki és ezen keresztül a testi egészség megőrzését. Hiszem, hogy gazdag nemzeti zenekincsünk e darabkája minden magyar és a kultúránk iránt érdeklődő ember számára éppúgy tárháza a hasznos ismereteknek, mint forrása erőnek, jókedvnek, örömnek és szeretetnek.”- mondta Béres József.

„Megszólalt” maga a könyv is, az ország legkiválóbb énekeseinek közreműködésével „belelapoztunk” a különböző fejezetekbe.
A fellépő énekesek: Agócs Gergely, Fábián Éva, Faragó Laura, Ferencz Éva, Heinczinger Miklós, Kállay Gábor, Kobzos Kiss Tamás, Lovász Irén, Tocsvay Béla, Bubnó Tamás és a Budapesti Énekes Iskola növendékei, és Molnár Lilla 6 éves, és Béres Merse12 éves növendékek.

A Szép magyar ének c. könyv 580 oldalon 430 éneket tartalmaz. Fogyasztói ára: 4800 Ft.
Kapható a nagyobb könyvesboltokban.


Érdeklődni Varga Katalinnál lehet a 430-5516 telefonszámon vagy a varga.katalin@beres.hu levélcímen.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?