Múzeumok éjszakája

— Felvéve: ,

Esemény megnevezése:
  • hír
  • kiállítás
Időpont: 2009. június 20., 18:00 meddig:
2009. június 21., 06:00
Helyszín: országos
Név Múzeumok éjszakája
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Múzeumok éjszakája

 

Idén is több száz programmal és kiállítással várják a közönséget az immár hatodik Múzeumok Éjszakáján június 20-án országszerte. A nagyszabású programsorozaton Budapesten és vidéken több száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők. A gazdag múzeumi programok - tárlatvezetések, foglalkozások, vetítések és beszélgetések, koncertek és táncbemutatók - este hattól hajnalig látogathatók ízlés és kedv szerint. Pár éve, az első hazai Múzeumok Éjszakájának pár ezer látogatója volt, tavaly pedig már több mint 379 ezren jöttek el. 

Az európai nagyvárosok hagyományait követve 2003 óta Magyarországon is az év leghosszabb napjához, Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakán rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. A programok sokszínűsége és száma lehetővé teszi, hogy bárki összeállíthasson belőlük egy érdekfeszítő, forgatagos estét. 

Késő éjszakáig lesznek megtekinthetők a jelenlegi nagy kiállítások, a tárlatlátogatásokon kívül azonban számos mozgalmas és aktív program is várja az érdeklődőket, hiszen tűzzsonglőrködés, tánc- és színielőadások, különleges performanszok, zenei műsorok és érdekes beszélgetések izgalmas egyvelege zajlik majd országszerte a Múzeumok Éjszakáján. 

Fontos információk:

  • A rendezvénysorozat részletes programja megtalálható a www.muzeumokejszakaja.hu weboldalon, illetve a budapesti programokhoz az Exit magazin ingyenes és vidéki programokhoz pedig a Népszabadság külön mellékletet jelentet meg.
  • A Múzeumok Éjszakájára a belépőket a BKV pénztáraiban, illetve a múzeumi helyszíneken lehet megvásárolni. A teljes árú jegy 1300, a kedvezményes diákjegy 600 forintba kerül (6-18 éves kor között érvényes), hat éven aluliaknak pedig ingyenes a belépés. A jegyként szolgáló karszalag egyszeri megvásárlásával a látogatók az eseményhez kapcsolódott összes múzeum programjain részt vehetnek, és megtekinthetik állandó és időszaki kiállításaikat is.
  • Az idei Múzeumok Éjszakáján a belépőjegyként szolgáló karszalagokkal ingyenesen vehetőek igénybe a BKV menetrendszerinti járatai 16.00 órától hajnal 05.00 óráig, valamint idén is a közönség rendelkezésére állnak a múzeumbuszok. 

 

A múzeumbuszok négy útvonalon közlekednek majd 18.00 órától éjjel 2.00 óráig.

 

A Belvárosi körjárat

a Deák térről (a 914-es autóbusz Újpest irányú megállójából) indul 7-8 percenként. Megállóhelyek: Andrássy út, Opera, Vörösmarty u., Bajza u. Hősök tere, Ajtósi Dürer sor, Dologház u., Könyves Kálmán krt, Klinikák, Ferenc krt, Kálvin tér, Astoria, Alkotmány u., Lehel tér, Nyugati tér, Arany János u., Deák tér. 

A Budai körjárat

a Deák térről (a 109-es autóbusz Deák téri megállójából) indul 5 percenként. Megállóhelyek: Szarvas tér, Dísz tér, Palota út, Széna tér, Margit híd, Margitsziget, Nyugati tér, Deák tér. 

 Az Óbudai körjárat

a Batthyány térről (a tér közepéről) indul 30 percenként. Megállóhelyek: Margit híd, Remetehegyi út, Aquincum Múzeum, Szentlélek tér, Remetehegyi út, Corvin tér, Batthyány tér. 

A Ludwig Múzeum járat

a Deák térről (a 931-es autóbusz megállójából) indul 10 percenként. Megállóhelyek: Soroksári út, Ludwig Múzeum, Kaposvár u., Szent Gellért tér, Deák tér.

Múzeumok éjszakájaMúzeumok éjszakájaMúzeumok éjszakája

 Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. január »
január
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?