XIII. Jazz és a Bor Fesztiválja

— Felvéve:

Balatonboglár 2012. július 11-14.

XIII. Jazz és a Bor Fesztiválja

XIII. Jazz és a Bor Fesztiválja

Esemény megnevezése:
  • hír
Időpont: 2012. július 11., 10:45 meddig:
2012. július 14., 23:45
Helyszín: Balatonboglár
Név Jazz és Bor Fesztivál
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

XIII. Jazz és a Bor Fesztiválja

 

 A fesztivál ideje alatt is látogatható Matzon Ákos és Matzon Frigyes kiállítása az evangélikus templomban, a Pincegalériában és a Vörös kápolnában.

Részletek a képre kattintva. Winkler Barnabás: Matzon Frigyes és Matzon Ákos kiállítására

 

 

 

Balatonboglár 2012. július 11-14.

 

A fesztivál nyitó napján az evangélikus gyülekezettel JAZZ MISÉT szervezünk a koncertek előtt az evangélikus templomban. 20.00 órakor kezdődnek a koncertek a művelődési ház udvarán felállított szabadtéri színpadon, ha rossz idő van, akkor a művelődési házban várjuk a vendégeket. Vendégeink a belépőjegy mellé megkapják a fesztivál poharat és egy kóstolónyit az aznap kínáló borászok valamelyik termékéből.

A művelődési házban Kiss Attila András festményei (jazz-porték) emelik a rendezvény színvonalát, az udvaron játszósarok várja a kicsinyeket.

Családbarát rendezvény, 2010-ben a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál címet nyerte el.

 

Fellépők a XIII. Jazz és a Bor Fesztiválján:

 

KONCERT TERVÜNK!


Műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

2012 július 11-én, szerda

Vörös Janka Group
 

 

 

 

Vörös Janka - ének,

Horváth János - zongora,

Bögöthy Ádám – bőgő,

Hoff Marcell - dob,

Fövenyi Máté - gitár

„A zenekar 2011 elején alakult. … Hangzásvilágunk friss, könnyeden dögös jazz, nem megszokott hangszerelésekben, de a klasszikus combo felállásban. Érzetben és felfogásban is az amerikai jazz érvényesül, hiszen a számok bonyolultak, sok idő és energia van bennük, ami hallatszik is, viszont nem nehezíti meg a hallgatását. Ettől függetlenül a kevésbé vérmes jazzhallgatók számára is abszolút egyedülálló élményt nyújt.”

www.vorosjanka.hu

 

 

Fekete-Kovács Kornél-Quintet

 

 

Bolla Gábor – szaxofon,

Fekete-Kovács Kornél – trombita,

Csizi László -dob,

Soós Márton – nagybőgő,

Szakcsi Lakatos Róbert - zongora

 

 

Fekete-Kovács Kornél rendkívül sokat foglalkoztatott muzsikus, szólistaként és stúdiózenészként több mint száz lemezen működött közre, és hangszerelőként is folyamatos résztvevője a magyar kortárs-, jazz-, és könnyűzenei életnek. 
Számos korábbi zenekara közül kiemelkedik a Brass Age, az Oláh Kálmán Szextett, a Blacksmith Workshop, illetve a jelenleg is működő Dés László Septet.
A Budapest Jazz Orchestra alapítója, 1998-tól 2005-ig művészeti igazgatója és szólistája. 2005-től a Balatonbogláron több ízben koncertező Modern Art Orchestra vezetője, 2006-ban pedig megalakította a Fekete-Kovács Kvintettet... 

 

(tovább a jazzesabor.blogspot.com-on)

 

2012 július 12-én, csütörtök
 

Jász András Kultúrfunk

 

 


Jász András-szaxofon,

Szabó Tamás-dob,

Sebestyén Áron-billentyűs hangszerek

 

Jász András sokszínű zenéjét a balatonboglári jazzerek tavaly már megismerhették, akkor a Django Free formációval lopta be magát a szívekbe. A népszerű és sokat foglalkoztatott (nem kevésbé jóképű! megj. a szerk. nő) szaxofon művész 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán, játékában a funkos hard-bopos hatás érezhető. 2007-ben részt vett Jackie Orszaczky utolsó hazai koncertjein, illetve fellépett Billie Cobham-mel Budapesten. Jelenleg olyan zenekarokban szaxofonozik, mint a Ghymes együttes vagy a Kéknyúl Hammond Band.

Bővebben:  jazzesabor.blogspot.hu 

 

 

Vukán Trió

 

Vukán Gyögy - zongora,

Balázs Elemér - dob

Lakatos Pecek Krisztián - bőgő,

 

A zongora virtuóz mestere, Vukán György  talán a legsokoldalúbb muzsikus a mai magyar jazzvilágban. Egyike volt azoknak, akik lerakták ebben az országban a művészi szinten játszott jazz alapjait. Tehetsége és tevékenysége messze meghaladja a műfaj korlátait. A bőgős, Pecek Lakatos Krisztián 21 éve dacára már hatalmas szakmai elismerésnek örvend. Lendületes, virtuóz, lehengerlő zenész. 2003-ban megnyerte az Országos Jazzbőgő Versenyt, 2004-ben Bolla Gáborral egy csapatban, a Next Generation-nel hengerelte le a Londoni Jazz Fesztivál közönségét és a Pecek Lakatos Trió tagjaként 2007-ben részesült hatalmas ovációban a neves londoni 606 Club-ban. A triót az ország sokak szerint legjobb dobosa, Balázs Elemér egészíti ki. Balázs Elemér, kinek saját együttese szintén tekintélyes nemzetközi hírnévre tett szert, a magyar jazzvilág egyik legkeresettebb zenésze. Vukán Györgyhöz hasonlóan, ő sem szorul bemutatásra a műfaj kedvelőinek.

(forrás: www.bjc.hu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 július 13-én, péntek
 

David Yengibarian Trió

 

David Yengibarian-harmónika,

Bata István- basszus gitár,

Badics Márk-dob

Az örmény származású David Yengibarjan…népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentín tangó, valamint az azt megújító astor piazzolla zenéje.

 

 

 

East Gipsy Band

 

 

Balázs József - zongora,

Sárközi Lajos - hegedű,

Lakatos „Pecek” Krisztián - nagybőgő,

Oláh Vilmos-cimbalom,

Balázs Elemér - dob,

Balogh Gusztáv - ének

Az együttes tagjai elismert művészek, akik a roma zenei hagyományt értelmezik újra a jazz érzékeny eszközeivel. A zenekar muzsikája kalandozás a roma zenei hagyományokon belül a jazz ötvözésével. Tökéletes példája a kulturális roma integráció megvalósulásának. Zenéjükben jelentıs szerepet kapnak az improvizáció és a jazz jellegzetességei.

 

 

2012 július 14-án, szombat
 

Naked (XS)

 Nenad Brankovic - gitár,

Branislav Radojkovic - basszus, nagybőgő,

Ivan Mihajlovic - basszus,

Goran Milosevic - dob,

Djordje Mijuskovic - hegedű,

Milos Punisic - harmonika

 

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik, de megannyi más ízesítéssel is büszkélkedik. Muzsikája a játékon és a játékosságon alapul, azaz állandó változásban van megannyi ösztönös rögtönzéssel és pillanatnyi hangulatokkal.
Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia, amely jórészt az effektezett hegedűhangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes harmonika és hegedű párbaja marad.

 

 

 

BA-LAN-cE

 

 

 

Babos Gyula - gitár,

Lantos Zoltán - hegedű,

Emilio - ütők,

Ávéd János - szaxofon,

Fonay Tibor - bass,

Balogh László - dobok,

Lakatos Pecek Krisztián - bőgő, basszusgitár

Babos mesélö gitárhangjai, Lantos brilliáns indiai hegedüjátéka, Emilio fékezhetetlen roma éneke jelenti a tagadhatatlan és vállalt kapcsolatot a gyökerekhez, Ávid Jani a modrn jazz saxofon játék ifju mestere. Fonay Tibi a bass- titán, Balogh Lacika a szintén ifju dobos csoda. Ök ketten a motorok, melyhez csatlakozik harmadikként Emilio páratlan ütös talentuma. "VISSZA A JÖVÖBE..."


 

A Jazz és a Bor fesztiváljának Hangmérnöke:

 

 

 

Rozgonyi Péter

 

http://r27studio.com/

Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?