Vukán György emlékkoncert a Művészetek Palotájában

— Felvéve:

LAST MESSAGE - VUKÁN GYÖRGY-EMLÉKKONCERT 2013. november 20. 19:30 - 21:30 Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Vukán György emlékkoncert a Művészetek Palotájában

Vukán György

Esemény megnevezése:
  • hír
Időpont: 2013. 11. 20.
mikortól: 19:30 meddig: 21:30
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

LAST MESSAGE - VUKÁN GYÖRGY-EMLÉKKONCERT

2013. november 20. 19:30 - 21:30 
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködik: Szakcsi Lakatos Béla, Ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Balázs József, Pozsár Máté, Balogh Tamás, Ifj. Balázs Elemér - zongora, Berkes Balázs, Egri János, Lakatos Pecek Krisztián - bőgő, Kőszegi Imre, Balázs Elemér - dob, Pocsai Krisztina, Charlie, Winand Gábor - ének, Berkes Kálmán - klarinét, Fekete-Kovács Kornél - trombita, Bacsó Kristóf - szaxofon, Meláth Andrea - mezzoszoprán, Budapest Saxophone Quartet, Győri Filharmonikus Zenekar, valamint a Jazz & More énekegyüttes (karigazgató: Halkovics Ágnes) 
Filmbejátszások: Wide Vision 
Narrátor: Tordy Géza 
Vezényel: Ligeti András 

 

Megdöbbenve és hitetlenkedve fogadta a hírt minden hazai művészetkedvelő, hogy Vukán György augusztus 12-én elhunyt. E rövid idő alatt a gyászt még alig lehetett földolgozni. A Művészetek Palotájában Vukán számos alkalommal adott koncertet, itt ünnepelte első színpadi szereplése hatvanadik évfordulóját, adott jótékonysági koncertet, bemutatott szerzői estet, és tisztelgett zeneszerző-óriás előtt is - természetesen vukánosan. Most előtte tisztelegnek egy nagyszabású kétrészes koncerttel művészbarátai, a jazz és a klasszikus zene legkiválóbb képviselői. Felsorakoznak a Kossuth-díjas zongorista és zeneszerző szellemisége megidézésére több évtizedes duó- és triópartnerei, jazzformációinak tagjai és szólistái, kedves klasszikus fúvós kollégái, illetve a II. János Pál Pápa látogatására írt Missa Ad Dominum Jesum Christum című művének tolmácsolói. Zongorához ülnek az általa alapított Creative Art Díj ifjú győztesei, és azok a fiatal zongoristák, akik a kétzongorás rögtönzés művészetének jövőjét képviselik. Az est folyamán csak Vukán-szerzemények vagy általa gyakran játszott darabok csendülnek fel. 
Az emelkedett hangulatú koncerten Vukán maga is jelen lesz - a filmvásznon. A felvillanó film-, interjú- és koncertrészletek közénk varázsolják sziporkázó, életvidám lényét, szavai elgondolkodtatnak és talán még nagyobb súlyt fognak azáltal, hogy tudjuk, már csak a technika jóvoltából avagy lelki füleinkkel hallhatjuk őket.

Rendező: Művészetek Palotája

 

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban Edenred Ticket Culture & Sport- és Top Prémium ajándékutalvány, Sodexo Kultúra-, Bónusz és Ajándékutalvány, Puebla Ajándék- és Kultúra utalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány ellenében, valamint a SZÉP-kártya szabadidő keretének terhére is megvásárolhatja.

Érvényes Élmény-, illetve Ínyenc-kártyával a Müpa-kártya által nyújtott kedvezmény személyes vagy online vásárláskor is igénybe vehető.

 

Jegyárak: 2900, 3500, 4500, 5900, 7900 Ft

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?