V. Szakrális Művészetek Hete

2011. szeptember 17-25. "Előmozdítani a kultúrát; ez sohasem jelenti azt, hogy valami elvont spiritualizmusba esünk, amely nem ismeri a mindennapi élet tapasztalatát. Ellenkezőleg: ahhoz, hogy legyőzzük a társadalmi élet számtalan ellentmondását és jobb jövőt tervezzünk, szükséges, hogy meghatározott kulturális értékek szerint tájékozódjunk, s ezek biztos támpontokká váljanak mindenki számára." / II. János Pál pápa, 1991/

V. Szakrális Művészetek Hete

Szakrális Művészetek Hete

Esemény megnevezése:
Időpont: 2011. szeptember 17., 08:00 meddig:
2011. szeptember 25., 19:00
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

http://www.szmh.hu/images/logo.png

Az idei rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye Liszt Ferenc Esztergomi Miséje, melyet a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében hallgathatnak meg az érdeklődők.

A színvonalas képző- és iparművészeti kiállítások, komoly és könnyűzenei koncertek, templomokban, múzeumokban, színházi, irodalmi előadások, tárlatvezetések ingyenesen látogathatók, hogy mindenki számára elérhetők legyenek, és a szent művészet erejével a nemzet lelki felemelkedését, spirituális egységét segítsék elő. A szervezők vallják, hogy a múlt értékeit csak a jelen élményével adhatjuk tovább.

A különböző művészeti ágak legkiemelkedőbb képviselői – így Sass Sylvia, Bogányi Gergely, Boldóczki Gábor, Lackfi János – mellett roma művészek és fogyatékkal élők bevonásával új kulturális területeket emeltek be; fiatal alkotó és előadó művészek felkérésével a jövő szakrális nyelvének kialakulását szeretnék elősegíteni.

Idén a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó nyitó napon, a Nyitott templomok éjszakáján sok templomban közös eseményként este 8 órakor Liszt Ferenc egy-egy szakrális műve csendül fel, egyszerre dicsőítve Istent.
Hagyománnyá vált, hogy a bazilikában a négy nagy történelmi egyház kiemelkedő zenei együtteseit felvonultatva, közös zenei áhítatot tartanak.

A www.szmh.hu, valamint az www.ars-sacra.hu honlapon részletes információkat kaphatnak a hét minden eseményéről.

http://www.szmh.hu/images/bg_footer.png

 

Ars Sacra Alapítvány / Magyar Kurir

Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?