Szent Efrém Férfikar: Az Úr szava

— Felvéve: ,

Hang-áhítat a Szent Efrém Férfikarral az Ars Sacra Fesztiválon.

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2015. 09. 26.
mikortól: 18:00 meddig: 20:35
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal


Időpont: 2015. szeptember 26. 18:00- 20:30

Helyszín: Bartók Béla Unitárius templom, Bakáts téri Plébániatemplom

Közreműködik: Szent Efrém Férfikar, Patrona Hungariae diákjai és sokan mások

Művészeti vezető: Bubnó Tamás

 

A Szent Efrém Férfikar karácsonyi koncertje

18.00 – Az Úr szava

A különleges hang-áhítat első részében – melynek a Bartók Béla Unitárius Egyházközség temploma ad helyet – a keresztény tanítás szerint az Úrtól sugalmazott zsoltároskönyv néhány szép darabja kerül bemutatásra: görög-bizánci, szláv és kárpát-medencei zenei hagyományban gyökerező dallamokon.

18.50 – Processzió

Az első rész befejeztével a Férfikar és a közönség processzióban, énekelve vonul át a Bakáts-téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomhoz, ahol agapé, közös együttlét, baráti beszélgetés veszi kezdetét.

19.30 – Az Úr imája

Ezután a Férfikar és a közönség a Szent Ferenc Plébániatemplomban tölti a unitáehang-áhítat második részét, ahol a Patrona Hungariae Iskola diákjainak közreműködésével tucatnyi különféle nyelven fölhangzik az Úrtól tanult imádság: a Miatyánk. Az imát a keleti (szír, grúz, örmény, arameus) és a nyugati (angol, francia, lengyel, magyar, német, spanyol) liturgikus hagyományból, valamint nagy mesterek (Csajkovszkij, Palestrina, Schubert, Tallis, Victoria) tollából származó Miatyánk-feldolgozások veszik körül.

Szent Efrém Férfikar -  Szergej Rachmaninov: Éjszakai virrasztás Op.37.

Az esemény az Ars Sacra fesztivál részeként, a Bartók Béla unitárius templom és a Bakáts téri Szent Ferenc katolikus templom ökumenikus közös rendezvényeként kapcsolódik “A Miatyánk hete” rendezvényhez.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek