Reinhard Roy kiállítása

— Felvéve: ,

Reinhard Roy: Képek, szobrok, objektek, kollázsok, művészkönyvek

Reinhard Roy kiállítása

Reinhard Roy: Képek, szobrok, objektek, kollázsok, művészkönyvek

Esemény megnevezése:
  • hír
  • kiállítás
Időpont: 2014. május 25., 13:00 meddig:
2014. július 02., 18:00
Helyszín: Veszprém
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Reinhard Roy: Képek, szobrok, objektek, kollázsok, művészkönyvek

Modern Képtár - Vass-gyűjtemény
2014.
május 17. (szombat) 11:00- július 12. (szombat)Reinhard Roy a kortárs német művészet sokoldalú, sokműfajú művésze. Művészetére elsősorban az építészeti, szerkesztő, geometrikus szemlélet jellemző. Festményei, szobrai, köztéri művei, épület-plasztikái, objektjei többnyire ebben a szellemben születnek.
Művészetének meghatározó periódusában, teoretikus magyarázatokkal kísérte a munkafolyamatot, megvilágítva ezzel a munkafázisokat, hogy a pont és rácsszerkezetek miképp váltak festészete stílusjegyévé.

Kedvelt munkamódszere, hogy a széleskörűen felhasználható és variálható pont és raszterhalózatot nagy spektrumú kifejezésmódként alkalmazza vázlatai készítése során. A pontok távolságának variációjából és különféle alapszínek használatával éri el az alkotás térben való működését.
Egy monokróm sík felületre helyezett homogén rácsszerkezet, majd annak eltolása és forgatása, lépésenként kivezet a képsík dimenziójából.
A színek, a formák és a tér használatának sokféle lehetőségére utal az, hogy képei határait nem a keret, vagy a vászon széle jelöli ki. Az alkalmazott négyszögletű, körkörös, elliptikus formák, valamint a sávok és szalagmotívumok egysége és ritmusa határozzák meg a totális struktúrát. Legújabb festészeti munkáiban feloldja a geometrikusan rögzített kör- és ellipszisforma alakját. Ezeket kifelé és befelé irányuló összefüggő rendszerben ábrázolja, melyben a rácsszerkezet különféle méretekben jelentkezik, így újabb módot talál a felszín térbeli állapotként való érzékelésére.
A képek megalkotásakor mindig a transzcendentális kidolgozottságra törekszik.

Műveire jellemző az érzékeny anyaghasználat és a kreatív, innovatív vizuális megoldások alkalmazása. Utazásait a klasszikus művészeti tradíció szellemében készült rajzokon, akvarelleken örökíti meg. Biztos szakmai tudását művészeti akadémiai tanulmányai alapozták meg.

Az Európa szerte és a tengerentúlon is rendszerint kiállító művésznek ez lesz az első egyéni kiállítása Magyarországon. A tárlaton festményeit, fém-plasztikáit és papír objektjeit mutatjuk be a közönségnek.


null

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?