Nem tudhatom.... Radnóti és korunk

— Felvéve: ,

Dés László, Mácsai Pál, Fullajtár Andrea, Dés András és Lukács Miklós Radnóti estje. Az irodalmi anyagot összeállította Ferencz Győző.

Nem tudhatom.... Radnóti és korunk

Nem tudhatom.... Radnóti és korunk

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2015. 11. 04.
mikortól: 18:00 meddig: 20:00
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Nem tudhatom.... Radnóti és korunk

Budapest, Katona József Színház
2015. november 4.

 


Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulója és a Holokauszt-emlékév alkalmából izgalmas művészeti estet hozott létre Mácsai Pál és Fullajtár Andrea Dés László szaxofonművész-zeneszerzővel, Dés Andrással, a fiatal dzsessz-generáció legelismertebb ütőhangszeresével és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművésszel.

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó: vers, próza és zene egyedi párbeszéde ez a produkció, amelyet a művészeti ágak átjárhatósága, a fellépő művészek egyedi, utánozhatatlan előadásmódja tesz különlegessé. A zenei improvizációk folytonosan reflektálnak a prózában, versben elhangzott gondolatokra, így költészet és zene között rendkívül izgalmas párbeszéd alakul ki.

Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak versei, írásai is szerepelnek - mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, s van a mához szóló üzenetük is.

Mindez a legjobb Radnóti-szakértőnek, az életmű legalaposabb ismerőjének számító Ferencz Győző érdekfeszítő, megrázó összeállításában és az előadóművészek nem mindennapi, érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában.

Közreműködők: Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós, Mácsai Pál

Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző
Szerkesztette: Dés László és Mácsai Pál

Nem tudhatom.... Radnóti és korunk

Jegyvásárlás ITT.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek