Nem tudhatom - Radnóti és korunk

— Felvéve: ,

Közreműködők: Mácsai Pál, Dés László, Fullajtár Andrea, Dés András, Lukács Miklós. Versek, Radnóti és Gyarmati Fanni naplórészletek, levelek - vers, próza és zene egyedi párbeszéde.

Nem tudhatom - Radnóti és korunk

Nem tudhatom - Radnóti és korunk

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2015. 05. 12.
mikortól: 19:00 meddig: 21:30
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Nem tudhatom - Radnóti és korunk

2015. május 12.19:00
Katona József Színház

Közreműködők: Mácsai Pál, Dés László, Fullajtár Andrea, Dés András, Lukács Miklós.

Versek, Radnóti és Gyarmati Fanni naplórészletek, levelek - vers, próza és zene egyedi párbeszéde.


 

Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulója és a Holokauszt-emlékév alkalmából izgalmas művészeti estet hozott létre Mácsai Pál és Fullajtár Andrea Dés László szaxofonművész-zeneszerzővel, Dés Andrással, a fiatal dzsessz-generáció legelismertebb ütőhangszeresével és Lukács Miklós kimagasló tehetségű cimbalomművésszel.

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó: vers, próza és zene egyedi párbeszéde ez a produkció, amelyet a művészeti ágak átjárhatósága, a fellépő művészek egyedi, utánozhatatlan előadásmódja tesz különlegessé. A zenei improvizációk folytonosan reflektálnak a prózában, versben elhangzott gondolatokra, így költészet és zene között rendkívül izgalmas párbeszéd alakul ki.

 

Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak versei, írásai is szerepelnek - mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, s van a mához szóló üzenetük is.

 

Mindez a legjobb Radnóti-szakértőnek, az életmű legalaposabb ismerőjének számító Ferencz Győző érdekfeszítő, megrázó összeállításában és az előadóművészek nem mindennapi, érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában.

 

Közreműködők: Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós, Mácsai Pál

 

Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző

Szerkesztette: Dés László és Mácsai Pál

 

http://www.revizoronline.com/write/images/radnoti4.jpg

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek