Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Programajánló Hét utolsó szó | Hommage à Esterházy Péter | Nádler István kiállítása
Bekezdések

Hét utolsó szó | Hommage à Esterházy Péter | Nádler István kiállítása

— Felvéve: , ,

Nádler István kiállítása a Kiscelli Múzeumban

Hét utolsó szó |  Hommage à Esterházy Péter  |  Nádler István kiállítása

Hét utolsó szó | Hommage à Esterházy Péter | Nádler István kiállítása

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
  • kiállítás
Időpont: 2017. április 11., 10:15 meddig:
2017. április 30., 17:15
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Hét utolsó szó
Hommage à Esterházy Péter

Nádler István kiállítása

2017. április 11–30.
Kiscelli Múzeum Templomtér

A kiállítás megtekinthető keddtől vasárnapig 10–18 óra között.

 Hét utolsó szó |  Hommage à Esterházy Péter  |  Nádler István kiállítása

 

Nádler Istvánt Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című műve vizuálisan régóta foglalkoztatta. Elemi hatással volt rá, amikor 2015-ben Fischer Iván lakásszínházában hallotta Haydn darabját Esterházy Péter hét betétszövegével kiegészítve.

A téma egyetemes volta és annak belső törvényszerűségei vezették arra a felismerésre, hogy a képi, formai gondolkodásnak is ezt kell követnie. A hét szót tanításként értelmezve dolgozta fel, amelyben az én belső fejlődése során a hét szó erejét megértve stációkon keresztül halad, míg eljut arra a szintre, ahol külső segítség nélkül is kapcsolatot tud találni az örök, az egyetemes mező terét kitöltő, mindenható erővel. A tanítás hét szava felekezetektől és vallástól függetlenül minden ember számára lehetőség. Lehetőség arra, hogy istenkép és istenhit nélkül transzcendencia-élményben legyen része.

 

Nádler István 2016 végére elkészítette hét festményből álló sorozatát, amelyet 2017. április 11 és április 23. között a Kiscelli Múzeum Templomterében mutat be.

2017. április 23-án délután 3-kor Nádler István tárlatvezetést tart a kiállításban.

 

 

KONCERT

 

Hét utolsó szó

Haydn/Esterházy/Nádler

A Budapest Sound Collective produkciója

 

Időpont: 2017. április 9. vasárnap, 19 óra

Helyszín: Kiscelli Múzeum Templomtér

 

Dubóczky Gergely kezdeményezése nyomán és vezényletével a Budapest Sound Collective előadásában került sor arra az ősbemutatóra (2014), amelyen Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című darabját Esterházy Péter hét betétszövegével adták elő. 

Nádler Istvánt Haydn műve vizuálisan régóta foglalkoztatta. A téma egyetemes volta és annak belső törvényszerűségei vezették arra a felismerésre, hogy a képi, formai gondolkodásnak is ezt kell követnie. A hét szót tanításként értelmezve dolgozta fel, amelyben az én belső fejlődése során a hét szó erejét megértve stációkon keresztül halad, míg eljut arra a szintre, ahol külső segítség nélkül is kapcsolatot tud találni az örök, az egyetemes mező terét kitöltő, mindenható erővel. A tanítás hét szava felekezetektől és vallástól függetlenül minden ember számára lehetőség. Lehetőség arra, hogy istenkép és istenhit nélkül transzcendencia-élményben legyen része.

2017. április 9-én a darab tartalmához kiváló keretet adó Templomtérben a Dubóczky Gergely vezette Budapest Sound Collective Kerekes Éva és Mácsai Pál közreműködésével ismét előadja Joseph Haydn művét Esterházy Péter szövegével. A mű inspirációjára született Nádler István hét festményből álló sorozata, melyeket – a zene, szöveg és kép egységét megteremtve – a hangverseny alatt láthatnak a nézők.

 

Jegyek kaphatók a www.jegy.hu weboldalon, valamint a Zeneakadémia és a Kiscelli Múzeum jegypénztárában.
További információ: 06-1-388-7817/121 mellék

 

https://www.jegy.hu/program/het-utolso-szo-budapest-sound-collective-vez...

 

Nádler István sorozatát a koncertet követő két hétben, 2017. április 11 és április 23. között a Kiscelli Múzeum Templomterében tekinthetik meg az érdeklődők.

  

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek