Meseutca

— Felvéve: ,

A népmese napja alkalmából a Meseutca meseolvasást és adománygyűjtést szervez az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott óvodák részére.

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2010. szeptember 29., 16:00 meddig:
2010. szeptember 30., 19:30
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Meseutca – ahol a jó könyvek laknak


A népmese napja alkalmából a Meseutca meseolvasást és adománygyűjtést szervez az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott óvodák részére.

 

Időpont:

 

2010. szeptember 29. szerda, 16 óra

 

Helyszín:

 

Oltalom Karitatív Egyesület, Budapest  VIII., Dankó utca 11. - Klein terem

 

Felolvasnak:

Berg Judit

Darvasi László

Finy Petra

Nádori Lídia

Parti Nagy Lajos

Závada Pál

 

Moderátor:

Tamás Zsuzsa

 

Manapság elképesztően sok gyerekkönyv jelenik meg a piacon. Aki járatlan a témában, de igénye volna

rá, hogy gyermeke kezébe értéket hordozó könyveket

adjon, annak mindenképp érdemes betérnie a Meseutcába.

 

Naponta rengetegen kérdezik: „Milyen könyvet vegyek a gyermekemnek?” A Meseutcában korosztályonként és témánként lebontva kapnak tanácsot az érdeklődők, hogy mely könyveket érdemes valóban megvásárolni. A régebbi és legújabb gyerekkönyveket egyaránt szemlézzük, és hetente, tematikusan járjuk körbe. Azok a kötetek, melyeket szakértőink ajánlanak a szülők, gyermekek, pedagógusok, a látogatók figyelmébe, biztosan megállják a helyüket, és megérik a pénzüket 

 

 

Minden könyvet több oldalról mutatunk be, és nem csupán kiadói szempontból. A mi utcánkban megszólal gyermek, szülő, könyves szakember, pszichológus, olvasáskutató, fejlesztőpedagógus…

 

A portál a könyvajánlón kívül webáruházat (Mesebolt) is működtet majd, ahol egyenként és csomagban bárki számára könnyedén elérhetővé válik az a gyermekeknek szóló irodalom, amely nem hiányozhat a tudatos szülő, a világra nyitott gyermek polcáról.

 

 

Sokszínű élményt nyújt a naponta frissülő Meseutca: hanganyagok, olvasnivalók, videóinterjúk, gyerekfoglalkoztatók, pályázatok, játékok várják a betérőket, illetve a betűt még nem ismerő ahol a család apraja-nagyja és a szakember is talál informatív és szórakoztató írásokat.

A Meseutca szerkesztőcsapata elhivatott szakemberekből áll. Egy tucat különböző korú gyermekünk van. A legkisebb még gyerekirodalom-szakértőnk pocakjában hallgatja a meséket, a legnagyobb már orvosi egyetemre jár. Szeretnénk megosztani minden Meseutcába betérő látogatóval azt a rengeteg élményt, amit a jó könyvek közös olvasása során szereztünk.

 

Szeptember 29-én, a népmese napjának felvezetéseként

a Dankó utcába költözik a Meseutca, ott várjuk Önöket sok szeretettel

Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?