Matzon Ákos kiállítása

— Felvéve: , ,

Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a FUGA-ban

Matzon Ákos kiállítása

Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a FUGA-ban

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
  • kiállítás
Időpont: 2015. április 10., 18:00 meddig:
2015. április 27., 18:00
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Matzon Ákos kiállítása

FUGA

2014. 04. 10 - 27.

A FUGA Budapesti Építészeti Központ nagytermében Matzon Ákos utóbbi évben készült, összességében nagyméretű - variálható összeállítású - relief csoportjaival találkozhatunk. Az adott építészeti terekbe és szituációkba integrált murális alkotások jól érzékeltetik az építészet és a képzőművészet egységét, erősítik egymás szerepét és jelentőségét. A relief képek térbelisége - melyeket síkplasztikának vagy többdimenziós kompozíciónak is nevezhetünk - teret kínál a fény és árnyék folyamatosan változó dinamikájának, mintegy mozgásba hozva a környezetét. 


A kiállítás címe, a kamaramuzsikára is jellemző hangszeres együtthatások, illetve szólók párhuzamai visszaköszönnek a képeken. A kevés, de igen domináns szín, a karakteres fény- és árnyékhatások, a különböző vastagságú (magasság - mélység) vonaltestek ritmusai egyfajta zeneiséget kölcsönöznek a műveknek. 

A tárlat megnyitóján a Rozmán Lajos vezette Qaartsiluni Ensemble ad koncertet. Az együttes az elmúlt években különleges koncepciójú műsorainak, innovatív szemléletének köszönhetően a magyar zenei élet egyik kiemelkedő műhelyévé vált. A kiállítás megnyitóján olyan műveket szólaltat meg, melyek asszociatív kapcsolatba lépnek a kiállított munkákkal.

Matzon Ákos kiállítása
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek