Mariam Petroszjan Abban a házban című regényének bemutatója

— Felvéve:

A Magvető Kiadó és az Örmény Kulturális Központ közös rendezvénye.

Mariam Petroszjan Abban a házban című regényének bemutatója

Mariam Petroszjan Abban a házban című regényének bemutatója

Esemény megnevezése:
  • hír
Időpont: 2012. november 15., 18:00 meddig:
2012. november 18., 20:05
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

„A rettenetes nyíltság az ereje”

Mariam Petroszjan Abban a házban című regényének bemutatója

 

A Magvető Kiadó és az Örmény Kulturális Központ közös rendezvénye.

Időpont:
november 15-én, csütörtökön 18 órától

Helyszín:
Örmény Kulturális Központ (Budapest V., Semmelweis u. 17.) 

Laudációt mond Láng Péter esszéista.
Schiller Erzsébet irodalomtörténésszel és Soproni András fordítóval Darvasi Ferenc, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget.
A regényből Katona László színművész olvas fel részleteket.

Örülnénk, ha jelezné jövetelét!
A rendezvény facebook eseménye

line

 

line

Mariam Petroszjan: Abban a házban

Fordította: Soproni András

„A piros futócipővel kezdődött az egész”, olvashatjuk a történet elején – ám kiismerhetjük-e a Ház rejtélyes életét? Egy olyan Házban járunk, ahol megzavarodnak az óramutatók, ahol szeszélyesen telik az idő, ahol hiába zavarbaejtően sokszínűek a szokások és különbözőek a lakók, egy pár piros sportcipő is hatalmas galibákat okozhat.

Vad barátságok köttetnek, tétova szerelmek szövődnek és rejtélyes halálesetek történnek abban a Házban, amelynek lakói megpróbálják kiismerni az életüket meghatározó titokzatos törvényeket. Az egymás zárt közösségében élő különleges fiatalok életre szóló szövetségei és háborúi magukkal ragadják az olvasót. 

Ez a Ház egyszerre kiszámíthatatlan és otthonos, kitörhetetlenül zárt és bejárásra váróan tágas. Egy szépségekkel és rémségekkel teli univerzum: a fiatalságé. Hogyan lehet túlélni a felnőtté válást? Ugyanazok maradunk-e az idő múlásával? Vissza lehet-e térni a gyerekkorba? Efféle kérdések foglalkoztatják ezt a nem csak terjedelmében nagy regényt, amelynek talán nem is olyan távoli rokona a Legyek ura, a Harry Potter-sorozat vagy éppen az Iskola a határon

Terjedelem: 808 oldal
Méret: 145x215 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 4490 Ft
ISBN: 978 963 1430 00 4line

Részlet a kötetből 


A Ház a város szélén áll. Azon a helyen, amelyet Fésűnek neveznek. A hosszú, sokemeletes házak itt fogsorszerűen követik egymást, köztük betonnégyzet-udvarok, amelyeket a „fésűs” srácok játszótereinek szántak. 

A részlet folytatásához kattintson ide!line

A szerzőről

Mariam Petroszjan örmény animátor és író, 1969-ben született Jerevánban. A jereváni Örményfilm Stúdiónál és a moszkvai Soyuzmultfilm Stúdiónál vett részt animációs filmek készítésében. Könyvét orosz nyelven írta. Az Abban a Házbanaz első és eddig egyetlen könyve. Az első ötletek a ’80-as években születtek meg a fejében a regényhez. Előbb megrajzolta a karaktereket, és „csak” utána vetette papírra a történetüket. Több mint húsz évig dolgozott a könyvön, amit magának írt, és nem is kívánt kiadni. A kézirat talán örök időkig az asztalfiókban marad, ha a barátai nem vitték volna el egy kiadóhoz. Az Abban a Házban kultuszkönyvvé vált Oroszországban, több szakmai és közönségdíjat kapott, köztük 2010-ben a legjobb regénynek járó Orosz Irodalmi Díjat. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?