KÖNYVBEMUTATÓ l Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

— Felvéve: ,

Géczi Jánossal és Csányi Vilmossal Veiszer Alinda beszélget.

KÖNYVBEMUTATÓ l Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

KÖNYVBEMUTATÓ l Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2018. 10. 10.
mikortól: 18:00 meddig: 19:45
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

KÖNYVBEMUTATÓ l Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

Időpont: 2018. 10. 04. 18:00
Helyszín: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. Wenckheim-palota, fogadóterem

https://www.lira.hu/upload/M_28/rek1/57/1537057.jpg
Géczi János évtizedek óta kutatja a szélsőséges magatartásformák természetét, a társadalom devianciaképét, az elfogadás és az elutasítás közösségi szintű gesztusait. Az Őszi kék immár a hatodik élettörténet-rekonstrukció, de az első olyan, amelynek egy világhírű professzor az alanya.

Csányi Vilmos
pályája többször rendhagyó fordulatot vett. Ma mindannyian a sztártudóst látjuk benne, pedig szakterületének tudományos elfogadtatásáért évtizedekig kellett küzdenie, rengeteg elhallgatás, mellőzés, háttérbe szorítás kísérte munkásságát, mielőtt az áttörés megtörtént. Csányi hamarabb lett a világon mindenhol ismert bestselleríró, mint a legnagyobb szaklapok befogadott tudósa. Hogyan történhetett ez? Mi hozta el a változást? Milyen szerepet játszott és játszik a nagy etológus személyes életében a kert? Hogyan tekint Csányi Vilmos a gasztronómiára, az utazásra, a kultúrák diverzitására? Egyáltalán, hogyan lesz egy vegyészből a kutyaviselkedés-kutatás legnagyobb szaktekintélye?

Veiszer Alinda
külön-külön mindkettőjükkel készített már tévés beszélgetést. Most együtt, hármasban ülnek le, hogy Alinda történeteket csaljon elő vendégeiből a csodálatos és szörnyű emberi természetről.
 
 KÖNYVBEMUTATÓ l Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

Géczi János-Csányi Vilmos Őszi kék

Mihez kezdenénk, ha holnaptól ezer évig élhetnénk? Hogyan ad értelmet az ember saját pillanatnyi létének a földi élet végtelen folyamatában? Értelmezhető-e evolúciós szempontból a kultúra és a morál? Hogyan okoz tragédiát a legjobb emberi szándék is? Miért vágyakozunk mindig máshová, és miért keressük a kapcsolatot földön kívüli fajokkal, ha még a delfinekkel sem tudtunk egy jót beszélgetni?

Csányi Vilmos etológus és Géczi János író párbeszéde nem mindennapi intellektuális utazásra csalja el az olvasót. Két Homo sapiens próbál átlépni az emberi megismerés korlátain. Két barát beszélget életről és halálról, alkotásról és kudarcról, apaságról és önmagunk becsapásáról. Arról, ami fontos, és arról, amit sohasem érthetünk meg.

"Mindig utálom, amikor az életemről kérdeznek" - mondja az interjú alanya. A kérdésekre adott válaszok azonban lépésről lépésre nemcsak a tudós elfogulatlan ítéleteit, de egy kivételes ember kivételes életének személyes fordulópontjait és meghatározó felismeréseit is felfedik az olvasó előtt. 
A teremben korlátozottak a férőhelyek, így mindenkit kérünk, aki szeretne a bemutatón részt venni, az regisztráljon a szpisjak.blanka@lira.hu email címen!
(A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!) Mindenkinek válaszlevelet küldünk, akinek a jelentkezését még be tudtuk fogadni!
A rendezvény Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/473463056483179/
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek