A tér dramaturgiája – Kinga Nowak kiállítása a MODEM-ben

— Felvéve: ,

Kinga Nowak a lengyel középgeneráció festészetének egyik kiemelkedő alakja. 2014-ben beválogatták a 100 Painters of Tomorrow című irányadó angliai kiadványba, amely egy nagy nemzetközi körkép keretében mutatta be a következő évtizedekben várhatóan meghatározóvá váló képzőművészeket. A MODEM Kinga Nowak-kiállításán a festményeké és az objekteké lesz a főszerep.

A tér dramaturgiája – Kinga Nowak kiállítása a MODEM-ben

A tér dramaturgiája – Kinga Nowak kiállítása a MODEM-ben

Esemény megnevezése:
  • hír
  • kiállítás
Időpont: 2018. február 17., 16:05 meddig:
2018. március 31., 17:05
Helyszín: MODEM
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

A tér dramaturgiája – Kinga Nowak kiállítása a MODEM-ben

Debrecen, MODEM
2018. február 18. – 2018. március 31.http://www.modemart.hu/wp-content/uploads/2018/01/Kinga_Nowak_Lengyel_erdL_2017_installici-_01.jpg

 

Kinga Nowak a lengyel középgeneráció festészetének egyik kiemelkedő alakja. 2014-ben beválogatták a 100 Painters of Tomorrow című irányadó angliai kiadványba, amely egy nagy nemzetközi körkép keretében mutatta be a következő évtizedekben várhatóan meghatározóvá váló képzőművészeket, akik a könyv mellett London egyik vezető kiállítóhelyén, a Beers Gallery-ben is bemutatkozhattak.

A krakkói születésű művész Düsseldorfban nőtt fel, elvégezte a Krakkói Képzőművészeti Akadémiát, majd a Párizsi Nemzeti Művészeti Akadémián töltött két évet ösztöndíjjal, festészetet tanított Londonban, jelenleg pedig a krakkói akadémián oktat.

A debreceni kiállításon retrospektív módon láthatóak a gyermekkori és egyéb meghatározó emlékekre reflektáló, egyfajta szürreálisan szimbolista térélményt létrehozó, egzotikus formákat konstruktív elemekkel vegyítő narratív festményei, színelméleti és percepciós problémákat is felvető, időnként szcenografikus ihletésű, kisméretű makettjei, valamint az ezeket továbbgondoló nagyméretű objektek és installatív munkák, amelyek sokszor a térélmény illuzórikus átalakítására törekednek a személyes motívumkincset letisztult formákba sűrítő, konstruktivista analitika mentén.

Megnyitó: 2018. február 17. (szombat), 16 óra
Megnyitja: Haász István képzőművész
Zenei közreműködők: Jéger Attila (szaxofon) és Kapusi Kálmán (nagybőgő)

Kurátor: Kónya Ábel

 

A tér dramaturgiája – Kinga Nowak kiállítása a MODEM-ben

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek