J. S. Bach: h-moll mise

— Felvéve:

Művészetek Palotája, Vezényel: Philippe Herreweghe

 J. S. Bach: h-moll mise

J. S. Bach: h-moll mise

Esemény megnevezése:
  • hír
Időpont: 2015. 01. 21.
mikortól: 18:30 meddig: 22:00
Helyszín: Budapest, MÜPA
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

 J. S. Bach: h-moll mise

Művészetek Palotája,

2015. január 21.

 

Különleges alkalom, hogy világhírű régizenei karmester és csúcsegyüttesei rövid időn belül két alkalommal is fellépjenek egyazon helyszínen, más-más műsorral. Philippe Herreweghe, valamint egyedülálló tökéletességet képviselő kórusa és zenekara most ezt teszi a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az sem gyakran fordul elő, hogy egy karmester háromszor vegyen lemezre egy művet: Herreweghe 2011-ben készítette el harmadik felvételét Bach h-moll miséjéből, éppen azzal az előadógárdával, amellyel most mi is hallhatjuk az európai zene e kimagasló alkotását. Óriási várakozás előzte meg a kiadvány megjelenését, hiszen a világ egyik legjobb Bach-előadójáról és legjobb régizenei énekegyütteséről van szó. Valamennyi európai hanglemez-szaklap közölt kritikát a CD-ről: ezek egybehangzóan állítják, hogy Herreweghe olvasatát letisztultság, finom vonalvezetés, érzékeny tempóválasztás, könnyedség jellemzi, és mindez együtt a hallgató számára nagy élményt nyújt, a zenei anyag összetettsége ellenére is.

A produkcióban főszerepet játszik a fantasztikus hangi adottságokkal rendelkező énekkar, valamint a korhű hangszereken játszó zenekar. A konstelláció kivételes, hiszen a szólisták is elsőrangúak. Dorothee Mields, Thomas Hobbs és Peter Kooij Herreweghe számos koncertjének, felvételének rendszeres résztvevője, de Hana Blažíková is sokat foglalkoztatott énekes, emellett hivatásos hárfás is; a kontratenor Damien Guillon pedig nem kisebb személyiség, mint Andreas Scholl tanítványa.

Vezényel: Philippe Herreweghe

Közreműködők: Dorothee Mields, Hana Blažíková, szoprán; Damien Guillon kontratenor; Thomas Hobbs tenor; Peter Kooij basszus; Collegium Vocale Gent Kórus és Zenekar

 

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Prelúdium címmel Mácsai János műismertető előadása előzi meg, amelyen a koncertre jeggyel rendelkezők vehetnek részt.


Rendező: Művészetek Palotája

 

null

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. október »
október
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?