Generációk estje a Hadik Irodalmi Szalonban

— Felvéve: ,

Juhász Anna vendégei: Cakó Ferenc, Cakó Dániel, Závada Pál, Závada Péter, Cserhalmi György és Cserhalmi Sára

Generációk estje a Hadik Irodalmi Szalonban

Generációk estje a Hadik Irodalmi Szalonban

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
Időpont: 2012. 10. 24.
mikortól: 19:00 meddig: 21:00
Helyszín: Budapest
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Generációk estje a Hadik Irodalmi Szalonban

Hadik Kávéház

2012. október 24. 19:00


Májusi vendégünk, Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című könyve kapcsán kezdtem többet gondolkodni arról, hogy azon kívül, hogy arcot, testet, mozdulatot vagy tekintetet öröklünk őseinktől, nagyszüleinktől vagy szüleinktől, vajon sorsot, döntés-reakciókat, választásokat és életpálya-vonzalmat is hordozunk a vérünkben? 

Teher vagy könnyedség egy alkotó szülő mellett felnőni? Állandó összehasonlításban lehet igazán felszabadultan alkotni? Jobban figyelnek ránk, ha művész valamelyik felmenőnk? Generációs alkotóként kiemelendő, vagy titkolandó a híres szülő? Tudunk saját hangot, stílust mutatni, vagy bélyegként hordozzuk híres szülőnk jellemzőjét? Művész szülőként féltjük, óvjuk, vagy segítjük gyermekünket a kiteljesedésben a művészeti pályán? S mennyire meghatározó mindez, ha ugyanabban, vagy más művészeti ágban tevékenykedünk? Ilyen, és hasonló kérdések kapcsán tartjuk 21. Irodalmi Szalon estünket-

Cakó Ferenc grafikus, animációs filmrendező valami egészen különlegeset képzelt el, alkotott meg és dolgozott ki a magyar animációs művészetben. Szobrász fiával, Cakó Dániellel érkezik hozzánk.
Závada Pál József Attila-díjas és Kossuth-díjas író, szociológus. A Jadviga párnája, a Milota, A fényképész utókora és az Idegen testünk kötetek szerzője. Fia, Závada Péter a kortárs underground kultikus zenekara, az Akkezdet Phiai tagja, ám a dalszövegei mellett évek óta publikál rangos irodalmi folyóiratokban is, első kötete idén jelent meg.
Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar színművész. Több mint kétszáz filmben játszott, korunk egyik legjelentősebb férfiszínésze, modern hőstípus. Számos Oscar-díjra jelölt film szereplője. Lánya, Cserhalmi Sára filmrendező, első filmjét – mely egyben a diplomamunkája is -, Drága besúgó barátaim címmel épp most vetítik a mozik, először a 43. Magyar Filmszemlén találkozhattunk vele, s bemutatták a Karlovy Vary Filmfesztiválon is.

Háziasszony: Juhász Anna

Újdonság, hogy az eddigi nagy sikerre, és a Hadik Kávéház limitált befogadóképességére tekintettel az est látogatása regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az anna_juhasz@hotmail.com címen lehet. 


Belépőjegy: 500 Ft, melyet válthatnak elővételben a Hadik Kávéházban, vagy az est előtt a helyszínen!

Mindenkit szeretettel várunk.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?