Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Programajánló Fuszenecker Ferenc és Lőrincz Ferenc Siloám tava című fotókiállítása
Bekezdések

Fuszenecker Ferenc és Lőrincz Ferenc Siloám tava című fotókiállítása

— Felvéve: , , ,

A két fotóművész közel két éven keresztül fényképezte a gödöllői anyaotthonban élő édesanyákat és gyermekeiket. A közel 35 alkotáshoz Varga Gyöngyi gondolatai olvashatóak a Deák téri Evangélikus Gimnázium utcára néző ablakaiban. A kiállítás május 20-ig tekinthető meg.

Fuszenecker Ferenc és Lőrincz Ferenc Siloám tava című fotókiállítása

Meghívó

Esemény megnevezése:
  • Budapest
  • hír
  • Asztali
  • kiállítás
Időpont: 2011. május 01., 10:00 meddig:
2011. május 20., 18:00
Helyszín: Budapest, Deák tér
Név
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Fuszenecker Ferenc Lőrincz Ferenc Siloám tava című fotókiállítása

 

A kiállítás május 20-ig tekinthető meg.
Helyszín: Bp. V. Deák Téri Evangélikus Gimnázium ablakai
/Sütő utca, Szomory Dezső tér, Bárczy utca/

Siloám tava címmel Lőrincz Ferenc fotó- és festőművész, valamint Fuszenecker Ferenc, Balogh Rudolf-díjas fotográfus képeiből nyílik kiállítás a Deák Téri Evangélikus Gimnázium térre néző ablakaiban. Köszöntő beszédet mond: Prőhle Gergely, államtitkár-helyettes, a Magyarországi Evangélikus Egyház felügyelője. A fotókiállítás az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány szervezésében kerül megrendezésre.

A program 9 órakor családi istentisztelettel indul, a templomban, amelyen részt vesznek majd olyan gyermekek is édesanyjukkal, akik a Magyarországi Evangélikus Egyház anyaotthonaiban élnek.

Gyermekprogram:

10 órakor Benczúr Emese Munkácsy-díjas képzőművész segítségével a gyerekek elkezdik a rajz készítését. A munka után (kb. 11 órakor) a gyerekek Zalka Csenge Virág mesemondót hallgathatják meg.

Esemény neve: Anyák napi élménycsokor

Helyszín: Budapest, Deák tér (evangélikus templom előtt)

Időpont: 2011. május 1., vasárnap, 9 órától 

 

FUSZENECKER Ferenc

fotóművész
 
1958-1961: órás szakmunkásképző, levelező tagozaton érettségizik. 1964-ben kezd fényképezni. 1972-ben táncházakban készült képeivel aratja első fotóssikereit. 1980-tól kísérletezik a fémlemezre felvitt emulzió különleges szín- és fényhatásaival. 1987-ben fényképezte a jeltelen sírokat, ezekből született a 301-es parcella kiállítása. Klasszikus szociofotós. Életművet épített a beteg, rokkant, öreg emberekről készített, humánumtól áthatott, valódi belső érdeklődésből keletkező fényképeiből. 1971-1976: az Óbudai Fotóklub tagja; 1972: a Budapesti Fotóklub tagja; 1980: a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja; 1981: a Gödöllői Stúdió tagja; 1991: a gödöllői Duflex Fotográfiai Stúdió alapító tagja. 1983-tól részt vesz a Nagybaracskai Fotográfiai Alkotótelep munkájában. /www.artportal.hu/

Lőrincz Ferenc

fotó- és festőművész

Lőrincz Ferenc 1961-től él és alkot Gödöllőn. Részt vett az 1981-ben létrejött fafaragó szakkör munkájában is. Az általuk készített kopjafák, életfák ma is láthatóak a Művelődési Központ mellett, az egyetem területén lévő játszótér népi ihletésű játékait is ők faragták, de Budán is készítettek több játszóteret.
1989-ben műtermében kialakította az Anfilád műterem-galériát, melyben négy kiállítást is rendeztek.
Lőrincz Ferenc 1990-től hat éven át tanult Egri László kolozsvári festőművésztől, aki megalapozta mesterségbeli tudását. Néhány év múlva fotózásba is belekezdett Kresz Albert és Fuszenecker Ferenc barátsága révén. Közös munkájuk eredménye a Tessedik Sámuel Anyaotthonban készült képek, a gödöllői szoborportrék, illetve a szadai őslakosokról készült fotók, melyeket Lőrincz Ferenc Fuszenecker Ferenccel együtt készített. Kresz Alberttel és Fuszenecker Ferenccel közösen fotózták a turai kastélyról készült képeket, illetve a Gödöllő albumot.

Az elmúlt két évtizedben Gödöllőn kívül is több helyen is láthatóak voltak alkotásai. Így a Pasztell-, Tájkép-, és a Portré Biennálékon, a kortárs egyházművészeti kiállításokon, valamint az Olajág Keresztény Művészeti Társaság kiállításain. A Hatvan városában megrendezett 2002. évi Tájkép Biennálén bronz diplomát kapott, valamint a 2004. évi Biennálén is diplomát vehetett át. /www.levendulagaleria.hu/

Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?