Efrém Classic – Efrém Light. 15 éves a Szent Efrém Férfikar

— Felvéve:

A kétrészes koncert első felében egyházi, második felében világi műveket énekel az együttes. A jelen lévők pedig nem csak hallgatnak, hanem szavaznak is az elhangzó művekről – a közönség voksai alapján pedig létrejön egy-egy Top10-es lista a világi és egyházi darabokról. Bortnyanszkij-tól és Boksaytól kezdve, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művein át kortárs kompozíciókig és popzenei feldolgozásokig minden meghallgatható a 15 éves Szent Efrém Férfikar jubileumi hangversenyén.

Efrém Classic – Efrém Light. 15 éves a Szent Efrém Férfikar

15 éves a Szent Efrém Férfikar

Esemény megnevezése:
  • Budapest
Időpont: 2017. 08. 10.
mikortól: 19:00 meddig: 21:35
Helyszín: BMC
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Efrém Classic – Efrém Light. 15 éves a Szent Efrém Férfikar

BMC - Budapest Music Center
2017. 09.10. 19.30

Bubnó Tamás véletlenül találta meg Boksay János liturgiáját 2002-ben doktori kutatásai során Kárpátalján. A megtalált mű véletlenül éppen egy férfikari liturgia volt. És véletlenül pont volt rá lehetősége, hogy összeverbuváljon egy kórusnyi tehetséges énekest, hogy lemezre rögzítsék a Boksay művet és ezzel elindítsák a Szent Efrém Férfikar karrierjét.
 
Véletlenek márpedig nincsenek.
 
Így az sem lehet teljesen véletlen, hogy 15 év múltán a Szent Efrém Férfikar él és virul és Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Mint ahogy az is teljesen tervszerű, hogy 15 éves jubileumi koncertjüket a BMC koncerttermében tartják.
 
A kétrészes koncert első felében egyházi, második felében világi műveket énekel az együttes. A jelen lévők pedig nem csak hallgatnak, hanem szavaznak is az elhangzó művekről – a közönség voksai alapján pedig létrejön egy-egy Top10-es lista a világi és egyházi darabokról. Bortnyanszkij-tól és Boksaytól kezdve, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művein át kortárs kompozíciókig és popzenei feldolgozásokig minden meghallgatható a 15 éves Szent Efrém Férfikar jubileumi hangversenyén.

Efrém Classic – Efrém Light. 15 éves a Szent Efrém FérfikarJegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek