Asztali beszélgetések... - vendég: Stanco Attila

— Felvéve: , ,

Rendezvényünk a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottainak és őrzőiknek.

Esemény megnevezése:
  • Vác, APAC
  • hír
  • Asztali
Időpont: 2011. 01. 26.
mikortól: 15:00 meddig: 17:00
Helyszín: Vác
Név
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Asztali beszélgetések...

A börtön falain belülAsztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány

 

2009. októberétől az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Magyar Testvéri Börtöntársasággal és a Váci Fegyház és Börtönnel közösen szervez kulturális beszélgetéseket és disputákat a Váci Fegyház és Börtön APAC körletében fogvatartottaknak és őrzőiknek egyaránt.

 

 

Vendég:

Stanco Attila

Stanco Attila

sz: 1978.
Jelenlegi feladatkörök, címek, kitüntetések
Hétkápolnai expositus káplán (2006. X. 5. – )
 

Kosdi kisegítő lelkész oldallagosan (2005. IX. 10. – )
 

Vác-Alsóvárosi kisegítő lelkész oldallagosan (2004. XI. 19. – )
 

Egyházmegyei kántorképző tanára (2005. IX. 1. – )

 

APAC börtön körlet

Az APAC egy keresztény világnézeten alapuló rendszer, mely egész gondolkodásának, filozófiájának központjában a közösség, ezen belül is a család áll. A segítő, reszocializációt támogató folyamat tervezésébe, irányításába bevonja az elítélteket, a családot és a civil segítőket. Ez abból a látásmódból fakad, hogy a börtönügy problémáját komplex módon, össztársadalmi problémaként fogja fel, és kifejezésre juttatja, hogy a megoldást is összetett együttműködési rendszerben látja lehetségesnek. Nem célja a programnak egy kirakat körlet létrehozása. Nem célja, hogy kedvezmények fejében komformizálódó elítéltek jól viselkedő csoportját mutassa fel, mint eredményt.
A cél, gyökeres, pozitív változás a fogvatartott és családja életében egyaránt. Az intézet komplex kezelési programjába és rezsimrendszerébe illeszkedő, a többi elemmel élő kapcsolatban álló, egymást erősítő körletrész kialakítása. Mindezeket figyelembe véve fontos eleme a működésnek az alapos és körültekintő kiválasztás, amely célja, hogy a programban résztvevők a program jellegének és tematikájának megfelelő adottságokkal, körülményekkel és elszántsággal rendelkezzenek a reszocializáció eredményességének érdekében. A körlet kialakítása és programja nemzetközi tapasztalatokon alapul, hazai jogviszonyokkal harmonizál, nincs költségigénye, s széleskörű segítséget nyújt a fogvatartottnak és családjának, hatékonyan segíti elő a szabaduló visszatérését a családba és a társadalomba.

A Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Váci Fegyház és Börtön által szervezett körlet és maga az APAC Testvériség elsősorban lelki közösség, mely a börtön már meglévő rendszerébe külön elhelyezéssel illeszkedik be. Az itt elhelyezett fogvatartottak, saját lelki erősségük kifejezéseképpen és erősítésére egymást Testvérnek fogadják el, kifejezve azt, hogy Isten a saját képmására teremtett minden embert, így Ő előtte minden ember (emberségében) testvére a másiknak. 

 

  Simon Andrással a Váci Fegyház és Börtönben
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?