Asztali beszélgetések... - Bubnó Tamás

— Felvéve: , ,

Rendezvényünk a váci börtönben kerül megrendezésre

Esemény megnevezése:
  • Vác, APAC
  • hír
  • Asztali
Időpont: 2010. 12. 16.
mikortól: 15:00 meddig: 17:00
Helyszín: Vác, börtön
Név
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Asztali beszélgetések...

A börtön falain belülAsztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány

 

2009. októberétől az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Magyar Testvéri Börtöntársasággal és A Váci Fegyház és Börtönnel közösen szervez kulturális beszélgetéseket és disputákat a Váci Fegyház és Börtön APAC körletében fogvatartottaknak és őrzőiknek egyaránt.

 

 

Vendég:

Bubnó Tamás

egyházzenész, a Szent Efrém Férfikat vezetője

Bubnó Tamás

Tanulmányok:

1971-1975: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, Miskolc: ütőhangszer-zeneszerzés szak (tanárai: Vrana József, Rossa László, Reményi János, Rőczey Ferenc)

1975-1980: Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Budapest: középiskolai énektanár- és karvezető szak (tanárai: Maklári József, Párkai István)

1979-1984: Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Budapest: ütőhangszer szak (főtárgytanára Petz Ferenc, további meghatározó tanárai Simon Albert, Kurtág György, Dobszay László, Prunyi Ilona, Roubál Rezső)

Magánének tanulmányok 18 éven keresztül Pauk Anna tanárnőnél.

1998-2000: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest - Egyházzene Tanszék -  DLA ösztöndíjas, kutatási területe a magyarországi bizánci rítusú katolikus egyházzene.

2005: DLA fokozat, tanulmányának címe: A magyarországi és Kárpátok-vidéki görög katolikus dallamok eredete és variánsai.

 

Oktatói tevékenység:

1986 óta: Budapesti Énekes Iskola: tanár, majd 1988-tól művészeti vezető (Dobszay László felkérésére kapcsolódott be az énekes iskolás kísérleti oktatásba)

1990-1993:  Aelia Sabina Zeneiskola: tanár (itt folytatja a schola cantorum oktatási szisztéma mai magyar adaptációjának kidolgozását.)

l993-1996: Weiner Leó Zeneiskola: tanár (itt alapozza meg a zeneiskolai keretek között folyó énekes iskolás oktatást.)

1997-2001: Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola: tanár

2001 óta: Józsefvárosi Zeneiskola: énekes iskolai elmélet- és hangképzés tanár

1996 óta: Deák Diák Iskola Énekes Iskolás Tagozat művészeti irányítása dr. Mezei Jánossal együtt.

2003 óta: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest: bizánci zenei kurzusok, egyházzenei pályaorientáció

 

APAC börtön körlet

Az APAC egy keresztény világnézeten alapuló rendszer, mely egész gondolkodásának, filozófiájának központjában a közösség, ezen belül is a család áll. A segítő, reszocializációt támogató folyamat tervezésébe, irányításába bevonja az elítélteket, a családot és a civil segítőket. Ez abból a látásmódból fakad, hogy a börtönügy problémáját komplex módon, össztársadalmi problémaként fogja fel, és kifejezésre juttatja, hogy a megoldást is összetett együttműködési rendszerben látja lehetségesnek. Nem célja a programnak egy kirakat körlet létrehozása. Nem célja, hogy kedvezmények fejében komformizálódó elítéltek jól viselkedő csoportját mutassa fel, mint eredményt.
A cél, gyökeres, pozitív változás a fogvatartott és családja életében egyaránt. Az intézet komplex kezelési programjába és rezsimrendszerébe illeszkedő, a többi elemmel élő kapcsolatban álló, egymást erősítő körletrész kialakítása. Mindezeket figyelembe véve fontos eleme a működésnek az alapos és körültekintő kiválasztás, amely célja, hogy a programban résztvevők a program jellegének és tematikájának megfelelő adottságokkal, körülményekkel és elszántsággal rendelkezzenek a reszocializáció eredményességének érdekében. A körlet kialakítása és programja nemzetközi tapasztalatokon alapul, hazai jogviszonyokkal harmonizál, nincs költségigénye, s széleskörű segítséget nyújt a fogvatartottnak és családjának, hatékonyan segíti elő a szabaduló visszatérését a családba és a társadalomba.

A Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Váci Fegyház és Börtön által szervezett körlet és maga az APAC Testvériség elsősorban lelki közösség, mely a börtön már meglévő rendszerébe külön elhelyezéssel illeszkedik be. Az itt elhelyezett fogvatartottak, saját lelki erősségük kifejezéseképpen és erősítésére egymást Testvérnek fogadják el, kifejezve azt, hogy Isten a saját képmására teremtett minden embert, így Ő előtte minden ember (emberségében) testvére a másiknak. 

 

  Simon Andrással a Váci Fegyház és Börtönben

 

Több információ erről az eseményről

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?