Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Cikkek rendezvényeinkről Magasság és mélység között – Erőss Zsolt az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban
Bekezdések

Magasság és mélység között – Erőss Zsolt az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban

Asztali beszélgetések...
 
Asztali beszélgetések...

Aszód – az Aszódi Evangélikus Gimnázium és az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány együttműködésével került megrendezésre 2011. november 18-án az a beszélgetés, melynek meghívott előadója Erőss Zsolt hegymászó volt. (fotó: kondellamisi.hu)

Magasság és mélység között – Erőss Zsolt az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban

Erőss Zsolt hegymászó az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban.

A Gimnázium telt házas dísztermében a jelenlévők megismerhették a hegymászás szépségeit és nehézségeit. Erőss Zsolt előadásában rámutatott: „bármennyire is szép a hegycsúcson lenni és onnan körülnézni a lényeg mégsem ezen van. A lényeg ugyanis az úton van. A csúcs csak ajándék” Amikor valaki felér a csúcsra - bármennyire is azt gondolnánk - nem kíván ottmaradni, hanem visszavágyik.

 

Erőss Zsolt beszámolója közben kitért balesetére is, melynek következtében egyik lábát amputálni kellett. Ennek megélése nagy kihívást jelentett, hisz nem lehetett tudni, hogy vissza tud-e majd térni a hegyekbe vagy sem. Az eredmény viszont nem váratott magára, hanem nemzetközileg is elismert elismeréssé vált. A Hópárduc azóta újabb, immáron kilencedik nyolcezer méter fölötti hegy megmászásánál tart, mely reménység szerint nem az utolsó.

 

Az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban megvalósuló alkalmat november 29-én Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész önálló kiállítása követi, melyet Benczúr László Ybl-díjas építész, az Északi Evangélikus Egyházkerület felügyelője fog megnyitni.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?