K.É.SZ. – A Pesti Nyolc közös napja

Budapest – Húsz év múlva templomainkon egy tábla jelzi majd mai munkánk eredményét. Rajtunk múlik mi lesz azon a táblán; MEGTELT vagy, ZÁRVA? – Ezzel a gondolattal adta meg az alaphangot Benkóczi Péter a pesti belvárosi gyülekezetek közös családi napján a zuglói evangélikus templomban. Szöveg és fotó: Kiss Tamás www.evangelikus.hu

Mi az a K.É.SZ.? Mire kész ez a nyolc egymástól oly különböző pesti evangélikus gyülekezet? A mozaikszó két különböző jelentéssel is bír. Mindenek előtt ez a nap az említett gyülekezetek összefogásából fejlődő Rajtkő Program három szakaszának –Vigyázz, Kész, Rajt – második állomása, mely az áprilisi munkatársszervező indulás után ezúttal az együttműködésre, együttgondolkodásra hívta a pesti evangélikusokat.

A második jelentés már valóban mozaikszó: Kérdéseket Ébresztő Színház. A cím egy dramatikus játékot, ha úgy tetszik bibliodrámát takar, mely Ötvös András rendezésében segített interaktív módon átélhetővé tenni, Lázár feltamdásának történetét úgy, hogy az események fokozatosan egyre személyesebbé tették a jól ismertnek vélt történetet.

A Koczor Tamás moderálása mellett zajló családias hangulatú alkalmat mintegy keretbe foglalta két színvonalas művészeti élmény:

A napot a Pesti Nyolc logó-pályázata nyertesének, Ármay Szabó Bernadetnek vibrálóan eleven színű képeiből álló kiállításának megnyitója indította. A késő délutánba hajló programot Gáncs Péter püspök áhítata zárta, az őt mintegy kísérő, fantasztikus zenei élményt nyújtó Anima Musicae Kamarazenekar és Simon Barbara orgonaművész koncertjével.

Ezek után mit tartogat a harmadik szakasz, a Rajt? Hamarosan ezt is megtudhatjuk a P8-tól.

 

A Pesti Nyolc gyülekezetei:

Angyalföld, Deák tér, Fasor, Ferencváros, Józsefváros, Kőbánya, Szlovákajkú, Zugló.

Összefogó és programokért felelős:

Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány

 

Pesti Nyolc blog:

http://pestinyolc.blogspot.com

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?