Fabiny Tamás, Péreli Zsuzsa és Tolcsvay László disputája

Péreli Zsuzsa és Tolcsvay László
 
Péreli Zsuzsa és Tolcsvay László

Hivatás vagy munka? - – Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve évek óta igyekszik az egyházi és világi gondolkodók, közéleti személyiségek, művészek számára fórumot biztosítani a gondolataik, cseréjére. Ezúttal Fabiny Tamás – evangélikus püspök, Péreli Zsuzsa – textilművész és Tolcsvay László – zeneszerző, zenész disputáját hallhatták az érdeklődők. /Kiss Tamás, evangelikus.hu/

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány rendezvényén Galambos Ádám a beszélgetés moderátoraként vendégeit a hivatásukról, annak megtalálásáról kérdezte. Karinthyt idézte, aki egyszer azt mondta, hogy „Munka az, amit nem szívesen végzek.” Ebből a gondolatból indulva kérdezte vendégeit, hogy akkor a hivatás az, amit nem érzünk munkának? 

Mély, őszinte és élő beszélgetés kerekedett, olyan kérdéseket feszegetve, mint a munka, a hivatás, annak elveszítése, az újrakezdés és a későbbi visszatalálás. 

Galambos Ádám a beszélgetés vége felé a művészet és vallás kapcsolatát firtatta. Hans Urs von Balthasar katolikus teológust idézve, Fabiny Tamás evangélikus püspök Isten szépségéről beszélt, valamint ennek kapcsán arról, hogy a modern képzőművészet és az egyház viszonyán sokat lehet és kell még javítani. A beszélgetés során érdekes volt látni, ahogy a beszélgetőpartnerek rácsodálkoztak a lelkészek és a művészek hivatásának párhuzamaira.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?