Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Cikkek rendezvényeinkről Fabiny Tamás, Konrád György és Ludassy Mária disputája a szabadságról – Videó!
Bekezdések

Fabiny Tamás, Konrád György és Ludassy Mária disputája a szabadságról – Videó!

Budapest – Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány által a Petőfi Irodalmi Múzeumba szervezett dispután filozófus, író és püspök beszélgetett a szabadság lehetőségeiről.

Fabiny Tamás, Konrád György és Ludassy Mária disputája a szabadságról – Videó!

Asztali beszélgetések... - FABINY Tamás, KONRÁD György és LUDASSY Mária disputája

 

Mit jelent a szabadság? Tudunk-e úgy szabadok lenni, hogy közben lelki vagy testi bezártság vesz körül minket vagy valaki mást? Önmagunk szabadságának értelmezéséről, a másik szabadságának hiányáról és annak következményeiről beszélgetett a telt házas dispután Fabiny Tamás evangélikus püspök, Konrád György író és Ludassy Mária filozófus. Az Asztali beszélgetéseken a szabadság társadalmi értelmezésén túl szó esett többek között annak vallási és politikai felfogásáról, valamint a migráció kérdéséről is.

Az Asztali beszélgetések… – Mi a szabadság című disputája teljes terjedelmében itt tekinthető meg:

A következő hónapokban is izgalmas disputákkal várja az érdeklődőket az alapítvány: október 29-én Zalán Tibor költő, író és Aradi György evangélikus lelkész az ihletről fog beszélgetni, míg November 26-án Vizi E. Szilveszter, az MTA rendes tagja, korábbi elnöke, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke és Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora folytat disputát Barátai vagyunk-e Magyarországnak? címmel.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?