Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Cikkek rendezvényeinkről Az angyaloktól Mókás Jónás-flótásig – Nyitott templomok éjszakája a Fasorban
Bekezdések

Az angyaloktól Mókás Jónás-flótásig – Nyitott templomok éjszakája a Fasorban

Az Európai Unió tanácsa magyarországi soros elnökségének zárófesztiválja keretében a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány szervezésében csatlakozott a Nyitott Templomok éjszakája programsorozathoz. Az ingyenesen látogatható programok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az evangélikusság sokszínűségére, gondolatiságára, és kulturális hatásaira. Szöveg és fotó: Kiss Tamás (evangelikus.hu)

Az angyaloktól Mókás Jónás-flótásig – Nyitott templomok éjszakája a Fasorban

Aknay János: Festőangyal 2011

A sokszínűség jegyében, délután Aknay János, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, a MAOE elnökének kiállításának megnyitójával vette kezdetét a program, amit az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnökének, Galambos Ádámnak személyes hangú köszöntése indított az érdeklődőktől hemzsegő gyülekezeti teremben.

A következő program egyházunk egyik különleges tehetségű orgonaművésznője, Pál Diana koncertje volt, Német orgonamuzsika címmel.

A lelket üdítő zene után a Szemerei János püspök iktatásáról frissen érkező dr. Korányi András evangélikus lelkész, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának elnöke,  az EHE  Egyháztörténeti tanszék docenseként tartott előadást, Reformáció és szabadság címmel.

Könnyedebb műfaj felé terelve a programot, az érdeklődők megtekinthettékHajduch-Szmola Patrik és Zsíros András rövidfilmjét Jónás próféta Ninivében avagy Mókás Jónás-flótás címmel.

Az estet a vendéglátó gyülekezet lelkészének, Aradi Györgynek az áhítata zárta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?