Aradi György és Zalán Tibor disputája az ihletről – Videó!

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány disputájának legutóbbi vendégei Aradi György evangélikus lelkész és Zalán Tibor költő voltak.

 
 
Aradi György és Zalán Tibor disputája az ihletről – Videó!

Asztali beszélgetések... - ZALÁN Tibor és ARADI György disputája

 Aradi György és Zalán Tibor disputája az ihletről – Videó!

Mit jelent az ihlet egy lelkésznek és egy költőnek? Hogyan készül egy prédikáció vagy egy vers? Az alkotói folyamat milyen formában fogható fel teremtésnek? Ilyen és hasonló kérdésekre keresték a választ az Asztali beszélgetések sorozat keretében a disputa résztvevői a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az élő közvetítéssel interneten is követhető beszélgetésen az is kiderül, hogy a Magyarország Babérkoszorúja-díjjal is elismert József Attila-díjas költő hogyan viszonyul saját kézirataihoz, valamint mennyire rendszerezi a prédikációkat a lelkész. A párbeszéd lehetőséget teremtett arra is, hogy a beszélgetőtársak az egyház és kultúra, valamint a társművészetek egymásra való hatásáról is elmondhassák véleményüket. A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze saját gyülekezetén keresztül mutatott rá arra, hogy ma elengedhetetlen, hogy a kortárs művészet pozitív üzenete a templom falain belül is teret kapjon. A társművészetek egymásra hatásáról, annak ihlető erejéről Zalán Tibor számolt be.

A beszélgetés teljes terjedelmében az alábbi videón nézhető meg:

Novemberben is izgalmas disputával várja az érdeklődőket az alapítvány: november 26-án Vizi E. Szilveszter, az MTA rendes tagja, korábbi elnöke, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke és Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora folytat disputát Barátai vagyunk-e Magyarországnak? címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. május »
május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?