Asztali beszélgetések a Váci Fegyház és Börtönben

— Felvéve: , ,

2009. október

Esemény megnevezése:
  • Vác, APAC
  • hír
  • Asztali
Időpont: 2009. 10. 14.
mikortól: 15:00 meddig: 18:00
Helyszín: Vác
Név
Telefonszám 20 / 824 46 22
Jelenlévők Erőss Zsolt
Sterczer Hilda
Simon András
Szabó B. András
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

Asztali beszélgetések...

A börtön falain belülAsztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány

 


2009. októberétől az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Magyar Testvéri Börtöntársasággal és A Váci Fegyház és Börtönnel közösen szervez kulturális beszélgetéseket és disputákat a Váci Fegyház és Börtön APAC körletében fogvatartottaknak és őrzőiknek egyaránt.

 

  Simon Andrással a Váci Fegyház és Börtönben

 

http://www.szvorakkatalin.hu/images/sajtokep/portre03.jpg

június 23.

 

Szvorák Katalin, Andrejszki Judit

és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három hallgatójának

koncertje

 

 

Eddigi váci alkalmaink:

április 21.

Novák Péter - színművész

 Téma: Mivégre vagyunk a világon...

 

február 3.

Dúl Géza - Raul Wallenberg-díjas katolikus pap, cigányrefenrens

Téma: "cigányország útjain"

 

november 11.

Szabó B. András - Evangélikus lelkész

Téma: Auschwitz 65.

 

2009. október 28.

 

Simon András grafikusművész

 

Téma: Börtönben is szabadon

 

2009. október 14. szerda

Erőss Zsolt hegymászó

Téma: Célok, küzdelem és kitartás

Dúl Géza Raul Wallenberg-díjas katolikus pap, cigányreferens

APAC börtön körlet

 

 

Az APAC egy keresztény világnézeten alapuló rendszer, mely egész gondolkodásának, filozófiájának központjában a közösség, ezen belül is a család áll. A segítő, reszocializációt támogató folyamat tervezésébe, irányításába bevonja az elítélteket, a családot és a civil segítőket. Ez abból a látásmódból fakad, hogy a börtönügy problémáját komplex módon, össztársadalmi problémaként fogja fel, és kifejezésre juttatja, hogy a megoldást is összetett együttműködési rendszerben látja lehetségesnek. Nem célja a programnak egy kirakat körlet létrehozása. Nem célja, hogy kedvezmények fejében komformizálódó elítéltek jól viselkedő csoportját mutassa fel, mint eredményt.
A cél, gyökeres, pozitív változás a fogvatartott és családja életében egyaránt. Az intézet komplex kezelési programjába és rezsimrendszerébe illeszkedő, a többi elemmel élő kapcsolatban álló, egymást erősítő körletrész kialakítása. Mindezeket figyelembe véve fontos eleme a működésnek az alapos és körültekintő kiválasztás, amely célja, hogy a programban résztvevők a program jellegének és tematikájának megfelelő adottságokkal, körülményekkel és elszántsággal rendelkezzenek a reszocializáció eredményességének érdekében. A körlet kialakítása és programja nemzetközi tapasztalatokon alapul, hazai jogviszonyokkal harmonizál, nincs költségigénye, s széleskörű segítséget nyújt a fogvatartottnak és családjának, hatékonyan segíti elő a szabaduló visszatérését a családba és a társadalomba.

A Magyar Testvéri Börtöntársaság és a Váci Fegyház és Börtön által szervezett körlet és maga az APAC Testvériség elsősorban lelki közösség, mely a börtön már meglévő rendszerébe külön elhelyezéssel illeszkedik be. Az itt elhelyezett fogvatartottak, saját lelki erősségük kifejezéseképpen és erősítésére egymást Testvérnek fogadják el, kifejezve azt, hogy Isten a saját képmására teremtett minden embert, így Ő előtte minden ember (emberségében) testvére a másiknak. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?