Cikkek rendezvényeinkről

— Felvéve:

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány rendezvényeiről szóló cikkeket olvashatja itt a kedves látogató.

Konok Tamás 90

Az absztrakt művészet egyik csúcsteljesítményének tartják Konok Tamás Kossuth- és Prima Primissima díjas festő és szobrász életművét. A kilencvenedik születésnapjához közeledő művész számára meghatározó az evangélikus családi háttér; nagyapja és legelső mestere Sándy Gyula építész volt, akinek számos evangélikus templomunkat köszönhetjük. Az Asztali beszélgetések sorozat tizenhatodik évada nyitóalkalmának vendége szeptember 19-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban Konok Tamás volt.

Bővebben…

Asztali beszélgetések… – Matzon Ákos

Asztali beszélgetések… – Matzon Ákos

A disputa Matzon Ákos Fedő és fedett című önálló kiállításának kísérőrendezvényeként a Klebelsberg Kultúrkúriában valósult meg 2019. november 7-én.

Bővebben…

Asztali beszélgetések… – Boldizsár Ildikó és Kodácsy-Simon Eszter disputája

A beszélgetésen a Mesék a csodakertről – Az egyetlen Földért című, Boldizsár Ildikó által szerkesztett kötet kapcsán mesékről, teremtett világról, a környezet és embertársaink védelmének kérdéséről és mindezeken keresztül "mindennapi etikánkról" gondolkodunk. A kötetben olyan mesék olvashatók, melyek átfogó képet adnak a világ népmesekincséből arra, hogy az egyes kultúrák és vallások miként határozzák meg a teremtett világ iránti felelősséget, az ember ezzel kapcsolatos feladatait. Ezek alapján arra keressük a válaszokat és a további kérdéseket, hogy miként tekintsünk a természetre és a minket körültekintő világra, milyen felelősségünk van a környezetünkért és hogy milyen üzenetet érdemes átadnunk a felnövekvő generációnak.

Bővebben…

Asztali beszélgetések… – Sztehlo Gábor, az embermentő

Asztali beszélgetések… – Sztehlo Gábor, az embermentő

Beszélgetőtársak: Andrási Andor – a Sztehlo Gábor Gyermek- és Ifjúságsegítő Alapítvány alapítója, a Sztehlo Gábor által életre hívott Gaudiopolis egykori polgára; Fabiny Tamás – a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke; Keveházi László – a Sztehlo Gábor által életre hívott Gaudiopolis első miniszterelnöke; Kunt Gergely – társadalomtörténész, Miskolci Egyetem; Schmal Alexandra – A Tények és Tanúk sorozat szerkesztője, Magvető Kiadó. Moderátor: Galambos Ádám evangélikus teológus

Bővebben…

In memoriam KONOK TAMÁS

In memoriam KONOK TAMÁS

Résztvevők: Fabényi Júlia, Fabiny Tamás, Galambos Ádám, Klimó Károly, Matzon Ákos, N. Mészáros Júlia, Pataki Gábor, Radnóti Sándor, Spiró György, Szipőcs Krisztina.

Bővebben…

Asztali beszélgetések… | MATZON Ákos – DÉVÉNYI Tamás – GALAMBOS Ádám disputája

Asztali beszélgetések… | MATZON Ákos – DÉVÉNYI Tamás – GALAMBOS Ádám disputája

Asztali beszélgetések... – Beszélgetés a művészetről MATZON Ákos – DÉVÉNYI Tamás – GALAMBOS Ádám disputája

Bővebben…

Zsoltártól az evangéliumig – Beszélgetés Vörös István költővel

„Csak az lehet boldog, aki / jó is. – mondja a Zsoltár. / De ki lehet Zsoltár?” – olvashatjuk a provokatívnak is tűnő gondolatot Vörös István József Attila-díjas költő I. Zsoltár című lírájában. 2015-ben a Jelenkor Kiadó gondozásában jelent meg Százötven zsoltár címmel az a kötet, melyben a költő újraértelmezi a zsoltárok üzenetét és ezáltal a figyelem középpontjába teszi annak világát. A szerzővel, egyben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docensével versei keletkezéséről, vívódásról, irodalomról beszélgettünk. Beszélgetőtárs: Galambos Ádám

Bővebben…

Pannonhalmi Szemle 30 est

Pannonhalmi Szemle 30 est

A Pannonhalmi Szemle folyóirat az idei évben ünnepli újraindításának 30. évfordulóját. Az ünnepi együttléten bemutatásra kerül a Pannonhalmi Szemle legújabb, idei harmadik száma.

Bővebben…

Fischer Balázs kiállítása

Fischer Balázs kiállítása

Fischer Balázs festőművész kiállítása a kecskeméti Kápolna Galériában

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2023. március »
március
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?